HEJ HORACE OCH LENA

Missionskyrkan här i Linköping har de senaste veckorna haft en liten följetong där Eric Schüldt samtalar med olika kulturpersonligheter. Förra veckan var det Louise Hoffsten och i onsdags var det Horace Engdahl (litteraturvetare/författare) och Lena Anderssons (författare/skribent) tur, så jag och Sanna tog på oss kulturglasögonen och gick dit för att lyssna. 
 
Vi hamnade uppe på läktaren men såg lika bra för det (förutom att jag förundrades än en gång över hur dålig syn jag har, de var helt suddiga i kanterna, allihopa...).
 
Det pratades om deras radioprogram Allvarligt talat där man kan få ringa in och ställa diverse frågor som det diskuteras kring. Vad som är litteratur och hur man vet det var också saker som togs upp, likadant ställde Schüldt frågan om de anser sig följa Jesus. Det var ett väldigt öppet, filosofiskt och resonerande samtal istället för att förmedla den tunga och nästan övertalande atmosfär det (tyvärr) gärna kan bli när kyrkan anordnar event som detta. Men det är ju också förstås bara min åsikt och erfarenhet! Jag blev positivt överraskad vilket man väl får se som någonting bra. 
På så gott jumör var vi således vid halv nio-tiden då det var slut att vi bestämde oss för att gå och ta en öl. Hurra för spontanitet!
 
Vi hamnade på BK och blev sedan kvar där till strax efter elva. Finfin mitt-i-veckan-stund/lillelördag/onsdag!
 
//L
Gathering, Linda | |
Upp