EN LISTA OM DIVERSE

Fest, Stockholmshelg, brunch och en lista. 
 
Vad jag...
...tittar på:
-Masters of Sex. Verklighetsbaserad serie om en sexstudie på femtiotalet. Diskussionsvänlig, upprörande och snygg.
-Feud. Om Bette Davis och Joan Crawfords fejd/bråk under 60-talet med Susan Sarandon och Jessica Lange i huvudrollerna. Intressant ur ett feministiskt perspektiv då kärnan i mångt och mycket handlar om svårigheterna för "äldre" (eller som de brukar säga i serien, "mogna") kvinnor i Hollywood.
 
...lyssnar på just nu:
-"Fresh Feeling" med Eels
-Förut Kristofer Åströms album Göteborg String Session. Hej och hå, vad fint. Gillar särskilt "All Lovers Hell" och "The Wild", men då helst originalduetten med Britta Persson. Tips!
 
...shoppar:
-Ha. Ha. Ingenting! Har i princip köpstopp pga student, inget jobb ännu i sommar, framtidsstress osv. Har därför börjat "spontanspara". Kolla in det här. De har till och med gjort små filmer om hur man kan använda det. Lite synd att det minsta beloppet man kan spara är 20kr, dock. Jag kan tycka att det ofta handlar om småpengar, och en femma kan räcka långt ibland. 
-Köper iofs en kaffe varje eftermiddag om jag sitter i skolan, men har börjat ta med mig eget kaffe att ha på förmiddagen (tidigare var det två kaffe om dagen). Så nu sparar jag tio kronor varje dag. Bra grej.
 
...läser:
-Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. Om utmattningssyndrom/depression och hur man kan hantera det.
-Ska börja läsa Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig av Kerstin Thorvall inför Bok, ost och vin-klubben.
-Evelina av Frances Burney för min kurs i 1700-talslitteratur.
 
...längtar efter
-Att ta examen. Snart snart.
-Att plugga vidare till hösten. Ha! 
-Sommar med måttlig värme, tack! En sisådär 20 grader är alldeles lagom. 
-Att utforska Wiens gator. 
 
...skriver ner i mitt anteckningsblock:
-Listor
-Uppsatsidéer
-Försök till planeringar
-Klotter
 
Lista (med lite egna tillägg) härifrån!
 
//L
 
Linda, Vardagligt | |
#1 - - Emelie Karlsson:

Är Feud bra?? Kommer titta på säsong 2 sedan då det handlar om personer jag faktiskt vet något om.

Svar: Åh! Jag hade inte fattat att säsong två handlar om nya karaktärer? Men kul! Vilka är det då?Jag tycker miljöerna är himla fina, kostymeringen och fotot med. Stundtals känns det lite som att manuset/plot:en kämpar med att hålla spänningen uppe men skulle nog ändå ge den en trea av fem. Klart värd att se :) //Linda
Linda & Catrine

Upp