Traska i Jämtlandstriangeln - analogt

Några av analoga guldkornen från Jonas och min resa till fjällen i somras. Vi vandrade i fyra dagar (tre nätter sova på fjället + nattåg upp och ner) i början på juli. Bilderna ser lite gulare ut här då jag bara fotat av dem med telefonen lite snabbt en mörk kväll under kökslampan.
 
Men så är det väl charmen i det också, att de gör sig som bäst i sitt orginal så att man faktiskt måste se dem så för att få ut det bästa av dem. Lite som motiven på bilderna kanske... Jag är nöjd med rullen iallafall. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för turen Jonas! Glad att den blev av. Och tack Molly (bild 5) för att du tog med oss upp mot toppen på din lediga dag.
 
Ciao!
 
// Catrine
Catrine, Mitt i livet, Resa | Jämtland, Sylarna, Vandring | | Kommentera |

KAKOR OCH PORSLINSFÄRG

Efter en natt av huvudvärk, mardrömmar och att vända på mig (i hopp om att den andra sidan magiskt ska ha blivit bekväm och sval sedan jag vände mig från den bara fem minuter tidigare) hade jag ingen energi till något ordentligt igår.
 
Dagen resulterade således endast i mys-sysslor. Tog fram setet med mugg och porslinfärg jag fått av kollegorna på jobbet i hejdåpresent och målade den. Skakigt reslutat bitvis, men förvånande mysigt att sitta och småpilla med det till tonerna av Duran Duran och Eurythmics m.m. När muggen var klar och stod i ugn för att torka hade jag så mycket färg kvar att jag offrade en skål från vardagsporslinet (billig och lätt ersättningsbar från IKEA). Färgen fortsatte att sprida sig över papper men det resultatet kan jag bara inte visa med modet i behåll...
 
 
 
 
 
För att toppa av dagen bakade jag kakor, ultimata mys-sysslan. Jag är så jävla imponerad av mig själv, för första gången sen jag testat att göra dessa behöll de formen i ugnen och flöt inte ut som små minisjöar av råsocker och rivet limeskal. Degen var givetvis ljuvlig också, om någon undrade.
 
Chocolate Chip Cookies med riven lime och kokos
 
 
Ciao!
 
// Catrine
 
 
 
Catrine | | Kommentera |

MORNIN'

Fast besluten att starta veckan ordentligt och gå upp i vettig och normal arbetsvecka-tid imorses kunde jag inte bli annat än glad när hantverkaren ringde på kl 9 på morgonen, prick två minuter efter att jag tryckt på snoozeknappen och svikit mitt egna rediga jag som så många gånger förr.
 
Med blodtrycksfall efter att ha flugit upp ur sängen illa kvickt och morgonrocken säkerligen påkastad på fel håll mötte jag den redigt tillvaknade man som var uppe och redigt påklädd vid 9 på morgonen en måndag som vettigt och redigt folk. Såhär på efterhand är jag imponerad av hur många tankar som han susa genom mitt nyvakna huvud påväg till dörren för att skyndsamt öppna. Först ilska, tänkte på dörrförsäljare. Sedan tänkte jag i någon macrosekund att det var blombudet - innan jag kom på att jag beställt blommor till någon annan, inte mig själv. Sedan klappade jag mig mentalt på axeln när jag kom på att det var kontroll av ventiler som hyresvärden skickat ut lappar om, tills jag kom ihåg att det var först om tre veckor...
 
Betydligt fler, helt oresonliga, idéer han såklart passera. Är det grannen under oss som har vatten från vår diskmaskin ner på vardagsrumsväggen?Är det långväga släkting från Eskilstuna som överaskningsbesöker (kl 9 en måndag morgon??)? Är det sambon min (som helt plötsligt glömt hur man låser upp en dörr själv?)? Är det MUST som kommit att hämta mig för det där Instagram-inlägget jag la upp på Hemvärnsövningen förra hösten?
 
En fågelholk var vad vaktis mötte, en fågelholk iförd rufstigt (på det ocharmiga sättet) hår och sliten frotté i skrikiga färger. Han är ju säkerligen vad vid möten som dessa, men inte jag som i någon misslyckad vilja att reda upp situationen öppnade med "Hej, jag är lite nyvaken.". Som om det hade gått honom förbi.
 
Han förklarade att det var det felanmälda elutag vi kontaktat hyresvärden om och jag pekade ut det innan jag försvann in i sovrummet för att gömma mig. Även om reparationen av detta bara tog några minuter han jag vakna till så mycket liv att jag lyckades formulera tack och bock som en lite vettigare människa.
 
Tack för väckningen vaktis. Annars hade jag blivit kvar i sängen till minst klockan lunch och inte alls åstadkommit allt jag nu hunnit idag. Bland annat härlig frukost i nystädad lägenhet (faktiskt second då jag var uppe vid halv sju och åt gröt med pojkvännen innan hans jobb).
 
 
 
Ciao!
 
// Catrine
 
Catrine, Vardagligt | | Kommentera |
Upp