Martins dragonpasta

Skrapar man lite i skafferi och grönsakslåda kan man ju få både bottennapp och nya favoriter på middagsbordet. Idag blev det turligt nog det sistnämnda och jag sitter i skrivande stund och äter på en riktigt bra vegetarisk pasta med mycket grönt, lite grädde och en hel del vitlök/dragon i. Som en liten homage till min krigare som just nu är iväg på gröntjänst döper jag denna nya favoriträtt efter honom, extra passande med hans bakgrund som beriden soldat uppe vid slottet.
 
 
Martins pasta
 
 
Aubergine
Broccoli
Haricot verts
Pressade vitlöksklyftor
Pasta
Ruccola
Soyagrädde
 
Dragon
Salt
Svartpeppar
 
1. Stek allt grönt i lite matfett/salt och släng ihop i en gryta.
2. Pressa ner vitlök
3. Koka up pasta så att den inte riktigt blir klar (kokar klart med grönsakerna sen) och ha ner i gröna grytan.
4. Häll i lite grädde och krydda efter tycke.
 
 
Rätten är vegetarisk, och bommade det veganska endast på pastan (som innehåller spår av ägg). Riktigt nöjd erkänner jag. Blir så mallig och säker på min egna förmåga när jag lyckas med en bra maträtt, så nu ska jag hamstra detta kulinariska självförtroende och överföra det på ett till projekt för kvällen - packa upp sommarkläder på vinden och rensa garderoben.
 
Detta till Shout Out Louds nya album, Ease My Mind. Spännande att se om jag blir lika trollbunden som av deras tidigare från dem (inte för att sätta någon press eller så...).
 
 
// Catrine
 
Catrine, Vardagligt | | Kommentera |

Sova på en brygga i Berg

 
 
Att ge sig själv en tidig morgonpromenad längs med slussarna. Att sätta sig ner en stund på bryggan vid Roxens strand. Att se sig omkring ordentligt och låta sig fastna med blicken på båten som ligger och driver runt sin boj i sakta fart. Att tillåta sig att somna där en stund.
 
Att vakna och ändå ha hela dagen kvar. Det borde ändå räknas som medicin. 
 
 
 
// Catrine
Catrine, Mitt i livet | | Kommentera |

Boklukt, snabbkaffe och pianomän

Boken som ligger uppslagen på skrivbordet innehåller poesi. Den är tryckt 1947 och luktar antikvariat, förråd, källare. Jag sticker ned näsan mellan sidorna och undrar var den har varit tidigare. Om andra läsare har hänförts, eller som jag, haft svårt att ta till sig orden. 
     Poesi är inte min grej. Kanske kan man öva? Gårdagens miljö på ett morgontomt Babettes hade kanske fungerat bättre för läsning av detta slag.
 
 
Det där skrevs igår, just efter lunch. Jag läste inte så mycket mer i den boken, däremot hade jag läst ut Bonjour Tristesse, en pjäs av Ibsen respektive Alfhild Agrell (måste verkligen påminna mig om att de skrevs på 1800-talet, så att ja, kvinnosynen var liiiiite skev då, för att inte helt tappa fattningen), så min kvot var nog ändå uppfylld.
     Har en känsla av att det kommer handla en del om litteraur här den närmaste tiden... 
 
Den här boken kan man ju rama in. 
 
Nu är det dock morgon, fredag och snabbkaffe i vit mugg. Kollar stammisbloggar innan dagens arbetspass börjar. Bra sätt att börja dagen på, ändå. 
 
Just det, har "Piano Man" av Billy Joel på repeat också. Ifall någon undrade.
 
//L
 
PS. Det där pergamentet som Catherine i Northanger Abbey hittade visade sig vara fullkomligt ointressant. DS.
Linda | | Kommentera |
Upp