Helg-glitter

 
Eftersom att vi lämnade hemmet för en jul uppe i norr hos sambons föräldrar pyntade vi hemma tidigt i år. Redan första dagarna i december lös vardagsrummet upp av en julgran pyntad i rött och guld för att vi skulle hinna med att njuta av det innan avfärd. Till min belåtenhet har även allt typ av pynt, jul - påsk- och fest- lyckats få plats i en flyttlåda. Siktar på att hålla det så och slippa mardrömmen man kunde möta uppe på vinden i mitt barndomshem. 
 
 
 
 
Uppe i Sundsvall blev det många kvällar ute med kompisar och kusiner till Martin. Vi frekventerade ett mycket hippt etablissemang vid namn "Rå". Mycket tegel, industri och tennmuggar med krossad is för drinkarna. Nätterna var förvånansvärt ljusa pga all snö som föll om dagarna, och tiden tappades lätt bort. 
 
 
 
 
Det nya året firade vi in på en dimmig höjd i huvudstaden. Med vänner och nya bekanta åt vi en fantastisk knytis bestående av sådana där röror, sallader och plockmat som nog egentligen inte är så svåra att göra men som man aldrig kommer för sig att göra hemma. Värdarna serverade en härlig hallonsorbet med bubbel i till efterätt, vi alla blev hänförda av tomteblossen och plötsligt flög massor med kameror upp för att föreviga ögonblicket. De är ju fantastiskt vackra, tomteblossen, men ett ack så kort nöje. Klockan slog tolv, fyrverkerier syntes halvdant genom dimman runt Globen och vi började det nya året med att dansa till ABBA i vardagsrummet.
 
 
 
 
Nu tillbaka till vardagen, och bilder åter i färg. 
 
// Catrine
Catrine, Gathering, Resa | | Kommentera |

Hej där!

 
Titta på oss, här sitter vi med varsin dator och surfar, kollar gamla bilder och pratar om jobb, skola, framtid och allt möjligt fint. Bra Violflicke-dejt!
 
 
*Kaffet är slut*
 
//L
Linda | | Kommentera |

Yellow Party!

I fredags hade vi varit åter hemma i Linköping i nästan en vecka efter jul- och nyårsfirande norrut. Vi bjöd in till fest som avslutning på lång ledighet, med tema gul. Vi letade fram all gul inredning vi hade, de två kycklingfärgade plagg som fanns i vår garderob och googlade fram förslag på gula snacks.
 
Syster och hennes sambo kom långväga från Göteborg, annars samlade vi lite Linköpingsbor till kamrater. Tyvärr fångades det inga bra bilder på övrigt sällskap, till min kära violflicka Lindas förtret då hon också var där. Hon som tillochmed följt temat och kom iförd gul blus. När alla anlänt blev det musikquiz (gissa temat på frågorna....). Välkomstdrink på vitt vin och citron serverades till en början med gula sugrör, bara för att, innan jag insåg att de mest var till besvär. 
 
 
 
 
 
Låtar med temat Yellow:
Coldplay - Yellow
The Beatles - Yellow Submarine
Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
Lorde - Yellow Flicker Light
 
 
Nästa gång det bjuds till fest får vi se vilken färgton det antar. När vi funderade på tema kom vi fram till att jul- eller nytt år skulle kännas utjatat sådär första veckan i januari. Så stolarna (Janinge från IKEA, look it up) i vårt kök fick stå som inspiration. Och den svåra färgen till trots märkte vi att just färg som tema är väldigt anpassningsbart och brett. Så hett tips till den idéfattige.
 
// Catrine
 
 
Catrine, Gathering | | Kommentera |
Upp