Röde Orm - En berättelse från okristen tid

Det var länge sedan mina ögon möttes av så kloka ord som de som äro skrivna av Frans G Bengtsson och som kallas Röde Orm - sjöfarare i västerled och Röde Orm - hemma och i österled. Två böcker om en mans händelserika liv, allt från unga år till de äldre.
     Ja, sällan har sinnet bjudits sådan klokhet, sällsam kvickhet och intelligent humor som vara grundbalken i berättelsen om Orm Tostessons äventyr. Den förtäljer allt om hans första oväntade långfärd och hur han sedan blir en god hövding åt sina män, en man som de flesta tycka om. En man med omtalat god lycka som hos en konung finner sin käresta och på sin väg genom livet möter allehanda typer med, förs oss, lustiga namn men som likväl rulla lätt över tungan.
 
Böckerna passa sig där brasor och hederlig nordisk husmanskost finns att tillgå och för att bäst anamma ditt vikingablod, se till att också ha ett rejält stop öl nära till hands. Så rikligt av det dricka Orm och hans vänner under sina gillen och resor att det vara bortom varje människas förstånd hur de kunnat leva så länge som de gjorde!
 
Läs gott!
 
//L
Linda | |
Upp