NY FAVORITAPP OCH EN LÄTT ÅTERFÖDELSE

Campus har vaknat till liv och med det även kaffebaren Ellen i Key-huset. Det brusar av delvis ångest, delvis nystart när jag går mellan grupprummet, genom entréhallen, fram till kassan. Härligt halvbitter men ändå hoppfull stämning osv. 
          Det är första dagen som dörrarna är upplåsta och man inte behöver gräva längst ner i väskan efter liu-kortet för att komma in. Studentera vid borden och längs väggarna känner in det nya året. Nyårslöften och mål går nästan att plocka och bläddra bland, som i ett bibliotek. Nya frisyrer, nya kläder, nya människor i gamla kroppar. 
          Leffler. Än är jag inte av med dig. När jag läser igenom min snart helt (helt!) färdiga kandidatuppsats blir jag både trött på mina egna ord och förfärad över de ställen där jag har missat en fotnot eller slagit dubbla mellanslag. Vill så gärna vara klar nu. 
 
Men hörrni. Det finns en app som heter Prisma. Ladda ned den bums. Kolla bara vad fint:
 
En fika på Simons Rosteri/Bageri
 
 
Prosecco och cocktails och en himla grinig servitör (men honom tog jag av förklarliga skäl inte kort på...)
 
En bullfika
 
 
och en stockholmsallé. Fint va!
 
//L
Inspiration, Linda | | En kommentar |

MIN ANTINGEN ICKE- ELLER ALLDELES FÖR KLICHÉARTADE ÅRSKRÖNIKA

2016 har passerat, precis som alla andra år dessförinnan. Mest för min egen skull tänkte jag därför komponera ihop mitt år lite kort, för att ha koll på läget, liksom. Så här kommer ett superlångt inlägg, kanske för att kompensera min frånvaro.
 
Började januari med en tripp till Stockholm och den finaste utställningen jag sett hittills, Olafur Eliassons Verklighetsmaskiner på Moderna Muséet. Det spenderades också ett par timmar i muséets samlingar bland storheter som Duchamp och Dalì. Dessutom singlade snön genom luften med sådan där perfekt krispighet. Av någon anledning var det nästan som att färdas tillbaka i tiden. 
 
 
I februari tittade vi på medeltida gobelänger (Königsmarckska tapeterna), började med frukostarna på trappen och gick en massa promenader i Tinnerö. Dessutom planetade jag lite grann och såg Markus Krunegård i Norrköping!
 
 
När mars kom blev det högsäsong för alla blomster som började prunka och växa ordentligt. Dessutom hade vi besök i utterlyan och det blev dags för skidsemester och gotlandsöl.
 
 
I början av april köpte jag världens bukett. Åh det var så soligt den dagen och helt sanslöst vårigt. Vill ha. Sedan var jag och Catrine på Melissa Horn och dagen efter åt vi frukost i trädgården. Jag skålade med kaffet. Någon vecka senare kom Alida och hälsade på.
 
Maj innebar vernissage med SuS och små skott i min pallkrage! Dessutom var jag toastmaster på vår terminssittning med Indiekören och sparade väldigt många instagrambilder av Waldersten. 
 
 
Sedan blev det tydligen sommar och det började växa sallad på vår bakgård. Det hanns också med tripps till Varbergshavet, häng i parken och på Sannas uteplats.
 
I skiften mellan juni/juli hände Bråvalla. Det var en mulen och kall dag men som bjöd på fin musik. Mumford, Band of Horses och Daniel Adams-Ray. Jag åt upp squashblommorna som började slå ut på mina plantor och jobbade vad som nog blev mitt sista pass i scrubs. Spenderade några dagar vid Mälaren och badade en hel del just utanför Linköping. 
 
Veckan då juli blev augusti var jag på Gran Canaria av alla ställen. Det var varmt. Köpte bröd på Babettes och målade Indiekörens märke på campus.
 
Den första september knäppte jag tydligen den här bilden. Fint sensommarljus tycker jag.
 
Drack bubbel på ett hotellrum i Norrköping.
 
Spatserade runt i Norrköping också, vi drack inte bara bubbel. 
 
Hade tapas- och ölkväll.
 
Hade kräftskiva och framkallade bilder från min engångskamera. 
 
En och annan hipsteröl på Malt och Humle.
 
I Oktober gick vi på tur ute på Tinnerö, åt söndagsbrunch och var en dag i Stockholm. Såg Winnerbäck och tog bara en enda suddig bild. 
 
 
November blev fikan och brunchens månad, för sådant behöver man när man skriver uppsats. 
 
Alida hälsade på igen och Babettes bageri premiärbesöktes. 
 
Sedan kom december och då skulle jag plötsligt flytta. Sortera upp alla filmer var ett av projekten. Dessutom var det sittning och femårsjubileum för kören. Efter det spenderades alla dagar i grupprum tragglandes med kandidatuppsatsen som aldrig tycktes bli klar men som sedan blev klar.
 
Nu är det januari igen. Nu får vi se vad 2017 hittar på.
 
//L
Allmänt, Linda | | Kommentera |
Upp