Ögonblick #3

Att det har pågått mycket i mitt lilla brydda huvud det senaste råder det ingen tvekan om. När jag inte vaknar av att någon trycker ned mitt dörrhandtag som knarrar något enormt så måste jag sova riktigt tungt. För jag klev upp, gnuggande ögonen och sträckte på mig, så som man gör på morgonen. Hittade tidningen Skriva på min byrå.
   Då jag är ganska säker på att den inte vandrat från hallen, över mattan, glidit under dörrspringan och hoppat upp på byrån är den mest troliga förklaringen att någon lagt den där. Den där första blicken gjorde min morgon. Jag behövde inte ens öppna dörren och hämta posten. Den bara låg där. Fint. 
 
 
Så jag gjorde min frukost och åt och läste samtidigt i lugn och ro. Till och med efter det hade jag en alldeles underbart lugn stund i soffan innan jag var tvungen att gå. 
 
Fina morgnar är få. De där som får en att vara riktigt tillfreds med tillvaron. Det är därför det är sådan tur att de varar länge. 
 
(106 dagar kvar till premiären av Gatsby!)
 
//L
 
Linda, Ögonblick | | Kommentera |

Klär upp mina livsval

Idag sitter jag sminkad, med fixat hår, i skjorta och stiliga byxor. Jag har till och med örhängen på mig. Det är måndag, klockan är 12 på dagen och jag befinner mig i skolmatsalen.

Jag ska ta en fika med min syster och vår vän Oscar, som vi haft lyxen att ha sen lågstadiet. Oscar och Heléne går natur, har pojk/flickvän, är skötsamma.

Jag går en kulturlinje, åker på festivaler och är evig romantisk flykting.

Hense the klädval. Med skjorta. Redigt.
 
// Catrine
Catrine | | Kommentera |

Letar i lådor och skåp, under kudden och bland pennorna. Någonstans i bokhyllan eller strömmande ut från högtalarna.

 
 
 
 
 
Jag finner mig ständigt sökande efter inspiration. Man vet ju aldrig var den kan finnas, inkurad under sängen eller på sidan 231 i någon gammal bok, men på senare tid verkar den inte vilja infinna sig ens efter de mest genomtänkta lockrop. Jag sätter på min "kupade champagneglas-lista" när jag jobbar med projektarbetet eller mitt sido-projekt. Letar efter bilder som jag lägger i min stil-mapp för att kunna titta på när musiken inte hjälper. Musik och bilder är det bästa för att hitta inspiration för mig.
 
Men ofta kan jag tänka på saker i huvudet men inte få ned det på papper. Jag kan se det som en film, vet precis ur vilka vinklar det ska ses ur, hur skärpan ska gå från en sak till en annan. Jag har i synnerhet en scen i huvudet som jag är så himla stolt över och som skulle bli så otroligt snygg som film. Men jag måste ju bara ihop det med den resterande storyn för att det ska bli läsvärt. Det är där jag får problem. 
 
På plussidan har jag en idé till mitt projektarbete vilket gör att färdigställandet av det inte verkar så himla långt bort ändå.  
 
//L
Inspiration | | Kommentera |
Upp