IN THE SPRINKLING LIGHT OF AUTUMN CANDLES

Än en gång är jag tillbaka i Borås, men istället för jobb är det denna gång dags för lite kvalitetstid med familjen min! Allhelgona som det ju är spenderade vi eftermiddagen på kyrkogården och sade hej till hädangångna släktingar. En kopp kaffe senare vandrade vi genom de ståtliga, höstgula björkalléerna till bilarna - vi skulle nämligen vidare...
 
 
...till ytterligare en kyrkogård en bit bort!
 
Den är helt gigantiskt, men väldigt vacker! Här är en liten anlagd damm med små öar av tända ljus. Rakt fram på kullen ligger en av minneslunderna och där brukar det på Alla Helgons kväll ha samlats så mycket ljus att det lyser och glittrar precis överallt. 
     När ljus var satta och vi hade morsat på resten av klanen begav vi oss hem till min syster som firades med tacomys och panacotta på vit choklad, sedan pratade vi om plastbantning, psykisk ohälsa, veganism/vegetarianism och märket Desigual som jag verkligen inte gillar men vars kläder min syster passar så sjukt bra i vilket är helt paradoxalt.
 
Hur var er Alla Helgona? 
//L
 
Gathering, Linda | | Kommentera |

THIS WEEK'S PICKS

Materialist som jag är suktar och trånar jag konstant efter olika saker. Oftast är det saker som jag egentligen inte behöver, som det här printet av Filippa Edgill, till exempel
 
 
...eller den här guldpalmen från plantagen
 
 
...eller de här ljuvliga oljelamporna från Klong! Dessa har jag velat ha i ett par år nu, får nog börja spara snart så man kan få råd att köpa en utav dem endera dagen, de ligger nämligtvis en aning över min budget. 
 
 
Något som jag däremot behöver är en kontorsstol. Jag tänker mig något i den här stilen från Norrgavel - så enkelt. På antikmässan i Borås förra helgen hittade jag den perfekta stolen men även den kostade lite mer än vad jag var beredd att ge. Sökandet fortsätter således!
 
 
//L
Kultur, Linda | | Kommentera |

HE'S BACK

Idag har vi åter snärjt in Kalle i Utterlyans spindelnät. Det var ett par avsnitt av Flash och Arrow som lockade, så efter föreläsningar och seminarier på skilda håll samlades vi vid bilen och åkte hem för att sätta på ugnen. En gratäng och en ungsbakad falukorv åtföljdes av kaffe och män i tighta dräkter som springer snabbt och hoppar högt. Det är Linda och Kalle som egentligen diggar serierna, jag sitter mest och frågar vilka alla är, hur de hamnade där, varför de gör så och en tredje gång vem det där var nu igen. 
Det ska däremot sägas att jag föredrar Flash, Arrow har en tendens att inneha dåligt skådespel. Riktigt dåligt skådespel. Flash är också lite mer lättsamt, medan Arrow gärna ska baka moralkakor i varenda meningsutbyte - något som blir uttjatat 
 
 
 
// Catrine
Catrine | | Kommentera |
Upp