Lyssnar med spänning...

...snälla Veronica, briljera lika fantastiskt som du alltid gör.

 
Veronica Maggio – Hädanefter
 
// Catrine
Catrine | | Kommentera |

Sweet maple trees will you wave for me?

Jag tror att jag skulle trivas bra som en Ent, en trädväktare. Dagarna skulle spenderas i de stora skogarna, bland porlande bäckar, årstiderna som kommer och går, med djurlivet som blomstrar kring mina fötter. Därtill skulle jag aldrig känna mig stressad. Enter, de är lugna varelser, dem.
 
"Vi säger ingenting (...) ifall det inte är värt att ta lång tid på sig att både tala och lyssna till."
 
 
Ni förstår, kära vänner, att jag har tagit mig an att läsa berättelsen om Härskarringen, där det mesta är trolskt och drömskt. Jag önskar bara att mina egna drömmar hade fyllts av bilderna från boken. Där den stundtals kan vara hastig och ila fram utan minsta paus för läsaren att ta till sig vad som skrivits, är den i nästa ögonblick lika lugn som en spegelblank fjällsjö. Hela uppslag kan gå åt till beskrivningar, och de som i vanliga fall kan bli långa och ointressanta (snarare fyllnadsmassa än verkligt stoff) finner jag istället lugnande och ljuvliga, som om orden dansande lämnade de flortunna sidorna och byggde upp miljön omkring mig. Som om jag verkligen satt i Lotloriéns skogar. 
 
 
Allt detta är tänkt att leda fram till en liten uppmaning, ett förslag, om ni så vill. Underskatta inte vårt lands vackra natur! Utdöm inte det ni inte sett. Få har sett det mesta, men kanske är det snarast dem som i verklighet kan uttala sig om vad som är vackert.
 
 
 
Jag lämnar er med denna lilla filosofiska tanke, en frisk och solig tisdag som nu snart är till ända!
 
Arrivederci
//L
 
 
 
Dröm, lycka och längtan, Linda | | Kommentera |

Röde Orm - En berättelse från okristen tid

Det var länge sedan mina ögon möttes av så kloka ord som de som äro skrivna av Frans G Bengtsson och som kallas Röde Orm - sjöfarare i västerled och Röde Orm - hemma och i österled. Två böcker om en mans händelserika liv, allt från unga år till de äldre.
     Ja, sällan har sinnet bjudits sådan klokhet, sällsam kvickhet och intelligent humor som vara grundbalken i berättelsen om Orm Tostessons äventyr. Den förtäljer allt om hans första oväntade långfärd och hur han sedan blir en god hövding åt sina män, en man som de flesta tycka om. En man med omtalat god lycka som hos en konung finner sin käresta och på sin väg genom livet möter allehanda typer med, förs oss, lustiga namn men som likväl rulla lätt över tungan.
 
Böckerna passa sig där brasor och hederlig nordisk husmanskost finns att tillgå och för att bäst anamma ditt vikingablod, se till att också ha ett rejält stop öl nära till hands. Så rikligt av det dricka Orm och hans vänner under sina gillen och resor att det vara bortom varje människas förstånd hur de kunnat leva så länge som de gjorde!
 
Läs gott!
 
//L
Linda | | Kommentera |
Upp