NÅGONSTANS I STANS ÖDSLIGHET KÄNDE JAG EN NERVOSITET. HÄR FINNS ALLT DET VACKRA, JAG VET.

Några rader från mina mobilanteckningar, just innan jag fick sällskap. 
 
Det skramlar av porslin bakom mattan av söndagssorl. Det studsar mot tegelväggen på ena sidan och sjunker in i de bastanta träbrädorna som täcker den andra. Vi är i en knytpunkt där alla våra egna versioner av den gångna veckan möts. Någon har längtat efter den här stunden hela veckan, för andra var det ett passande ställe för en lunch. Någon bara fördriver tiden. Är det jazz de spelar i bakgrunden? Där hörs det karaktäristiska, lite tunna, tickandet från slagverk och en bommande kontrabas.
     Tyska utbytesstudenter pratar om något jag inte förstår och äter bullar.
     En dust av det milda bryggkaffet far förbi mig från bordet bredvid.
     Det prasslar, klingar och tuggas.
     Dagens soppa är gjord på jordärtskocka. 
     Tänk att så få ställen har öppet på söndagar.
     Jag lägger ifrån min telefonen en stund, borde fortsätta läsa. Ska sätta på Monica Zetterlunds "I New York" i lurarna. På repeat, tror jag. 
     Ja, det blir bra.
     Det är söndag idag.

 

Gathering, Inspiration, Linda | | Kommentera |

HÖRNET

Är väldigt förtjust i mitt lilla hörn i lägenheten för närvarande. Monsteran som hänger ner från garderobskanten heter Alex och kommer ursprungligen från Catrines familj om jag minns rätt. Vet inte hur gammal hen är, faktiskt? Till vänster hänger min almanacka med Alice i underlandet-tema som Madeleine från bonbons var snäll nog att posta när jag kommenterade på hennes instagram att jag bara var tvungen att få köpa den härom året. Sedan kommer vi till ett porträtt av mig som Catrine målade på baksidan av ett brev. Vi satt på Mr French i Stockholm och skrev brev till varandra som vi sedan postade hem till brevlådan i Linköping. Det är två år sen nu.
     Bredvid mig hänger en vinylskiva med Chet Baker och ovanpå honom står ett citat av Anne Charlotte Leffler, "att själfva så ljuft". Det gula visitkortet kommer från Malt och Humle. Så syns en skymt av min garderob.
     En perfekt liten vägg att sätta upp saker på. Får se vad det blir härnäst. 
 
//L
Linda, Vardagligt | | Kommentera |

EN LISTA OM DIVERSE

Fest, Stockholmshelg, brunch och en lista. 
 
Vad jag...
...tittar på:
-Masters of Sex. Verklighetsbaserad serie om en sexstudie på femtiotalet. Diskussionsvänlig, upprörande och snygg.
-Feud. Om Bette Davis och Joan Crawfords fejd/bråk under 60-talet med Susan Sarandon och Jessica Lange i huvudrollerna. Intressant ur ett feministiskt perspektiv då kärnan i mångt och mycket handlar om svårigheterna för "äldre" (eller som de brukar säga i serien, "mogna") kvinnor i Hollywood.
 
...lyssnar på just nu:
-"Fresh Feeling" med Eels
-Förut Kristofer Åströms album Göteborg String Session. Hej och hå, vad fint. Gillar särskilt "All Lovers Hell" och "The Wild", men då helst originalduetten med Britta Persson. Tips!
 
...shoppar:
-Ha. Ha. Ingenting! Har i princip köpstopp pga student, inget jobb ännu i sommar, framtidsstress osv. Har därför börjat "spontanspara". Kolla in det här. De har till och med gjort små filmer om hur man kan använda det. Lite synd att det minsta beloppet man kan spara är 20kr, dock. Jag kan tycka att det ofta handlar om småpengar, och en femma kan räcka långt ibland. 
-Köper iofs en kaffe varje eftermiddag om jag sitter i skolan, men har börjat ta med mig eget kaffe att ha på förmiddagen (tidigare var det två kaffe om dagen). Så nu sparar jag tio kronor varje dag. Bra grej.
 
...läser:
-Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. Om utmattningssyndrom/depression och hur man kan hantera det.
-Ska börja läsa Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig av Kerstin Thorvall inför Bok, ost och vin-klubben.
-Evelina av Frances Burney för min kurs i 1700-talslitteratur.
 
...längtar efter
-Att ta examen. Snart snart.
-Att plugga vidare till hösten. Ha! 
-Sommar med måttlig värme, tack! En sisådär 20 grader är alldeles lagom. 
-Att utforska Wiens gator. 
 
...skriver ner i mitt anteckningsblock:
-Listor
-Uppsatsidéer
-Försök till planeringar
-Klotter
 
Lista (med lite egna tillägg) härifrån!
 
//L
 
Linda, Vardagligt | | En kommentar |
Upp