EN HELG MED BUBBEL, ALIDA OCH DR HOOK

Det här är Alida! Hon är en fin boråsvän som jag hade turen att lära känna när vi började jobba ihop. Innan det hade vi gått på samma gymnasieskola i tre år utan att ens lyckas hälsa på varandra trots att, som det senare visade sig, vi har en hel drös gemensamma vänner. Så kan det gå.
 
I vilket fall har det varit på tal att hon ska komma upp hit och hälsa på mig sedan den första hösten, 2014. Men resgalen som hon är kallade utlandet på henne och dessutom har jag själv varit i Borås en hel del så setts har vi som tur är gjort ändå. Det var likväl med mycket pirr och förväntan som jag äntligen kunde hämta upp henne på resecentrum förra fredagen och ta med henne till Utterlyan. 
Vi firade vår återförening med ost, vin och en himla massa prat så från den kvällen finns det inte en enda bild. Framåt midnatt fick dock vi plötsligt för oss att fortsätta med vårt Marvel-maraton som återupptas praktiskt taget varje gång vi ses. Nästa film på tur var Avengers - Age of Ultron, men vi somnade i soffan efter ungefär en kvart och så var den kvällen till ända. 
 
 På lördagen var det dags för the grand Linköping-tour, men vi började morgonen med Dr. Hook i högtalarna och en liten promenad innan bussen gick in mot stan.
Vi letade efter inredning till Alidas nya lägenhet och jag hittade en himla massa kläder (väldigt ovanligt, so I went with it...). Dessutom bestämde sig solen för att stundtals titta fram vilket naturligtvis uppskattades, så när vi kom hem från stan blev det kaffe i trädgården med hyresvärdarna. 
 
 
När det blev lite väl kyligt för att sitta ute gick vi in och korkade upp bubblet som Alida hade med sig. Sedan åt vi upp överbliven fetaost och knaprade digestivekex samtidigt som Ultron gick färdigt på tv:n. Vid niotiden hade jag bokat bord på Pinchos där vi gick lös på all tapas och drack mojito. Finfin dag och kväll!
 
 
Sista dagen, söndag, blev det sitta-på-en-gräsplätt-i-solen-premiär för min del! Vi vandrade omkring i trädgårdsföreningen på eftermiddagen och slog oss sedan ned i gräset utanför Konsert & Kongress innan det blev dags att vandra mot resecentrum och Alidas buss hem. Det kändes som att helgen gick lika fort som jag kan tänka mig att det tar att läsa det här inlägget, men till sommaren ska jag nog kunna locka hit henne igen!
 
//L
 
Titel: 
Gathering, Linda | | Kommentera |

WHERE THE WILD THINGS GROW

Nej hörrni, nu var det längesedan vi pratade blomster här! Således tänkte jag bjuda på en liten kavalkad av de växtligheter som förekommit i Utterlyan på senaste.
 
Jag tänker att vi börjar med melonerna, som växer så det knakar! Nu är de dessutom ännu högre, då jag knäppte den här bilden för kanske två veckor sedan... Dessutom kan ni ta er ett litet kik i krukan längst till vänster där Agnes börjar titta up med sina blad och jämföra med bilden längst ner som Catrine skickade när hon var blomvakt under min fjällensemester för några veckor sedan.
 
 
Samma fredag som jag och Catrine var och såg Melissa Horn på Konsert & Kongress här i Linköping köpte jag på förmiddagen en bamsebukett med tulpaner och extra grönt! Liksom för att det var fredag, fint väder och allt det där.
 
Hittade även den här fina lilla vasen på Lagerhaus för 69 pix! Knipsade av ett blad från Scheffleran och satte i och den sitter där än. 
 
Klart slut från blomstertanten!
//L
Blomster, Linda | | Kommentera |

VÄNTAT BESÖK

I helgen får jag äntligen besök av den här blona bönan från Borås - Alida! Jag tänker mig att vi ska sitta och dricka vin på någon uteservering (helst något ställe med latinomusik i högtalarna), promenera runt i trädgårdsföreningen och ta igen en himla massa missad tid. Så ska jag visa alla mina favoritplatser också, förstås. Med en sådan avslutning på veckan känns alla åtaganden däremellan väldigt mycket lättare. 
 
Hurra för kompisar!
//L
 
 
 
Gathering, Linda | | En kommentar |
Upp