Önska kan man väl alltid...?

Urban Outfitters, känner ni till dem? De säljer allsköns kläder och prylar och det senaste har jag varit helt uppslukad av deras sortiment! Jag skulle kunna inreda hela mitt hem med saker därifrån. Vinylspelare, sidobord, kameror, soffor, vinylställ och massa annat fint! 
 
Här är några saker som jag har tittat ut på senaste:
 
Skivspelare med retrokänsla, ligger helt klart högt på listan!
 
Mysiga matlådor, min legolåda duger till mycket men det är bra att ha olika storlekar (särskilt om det står trevliga meddelanden på dem...)
 
Det här vackra kakfatet för tankarna till min favoritbok från när jag var barn - dinosaurier! Jag har alltid varit barnsligt fascinerad av dessa förhistoriska varelser och att ha en i mitt kök vore ju drömmen!
 
Våriga salt och pepparströare
 
Matbok, att minska stress med mat - mycket intressant!
 
Den här polaroidkameran har jag velat ha ett bra tag! Underbaraste färgen!
 
Alla prylar finns på Urban Outfitters hemsida!
 
Happy shopping!
//L
 
Kultur, Linda | | Kommentera |

Än Finns Det Hopp

När jag fyllde år fick jag av Catrine i present en bok av Karin Wahlberg med titeln Än Finns Det Hopp. Som jag nämnde lite snabbt i ett tidigare inlägg är det en berättelse som utspelar sig på 50-talet och kretsar kring ett sjukhus och människorna där, både patienter och vårdpersonal. Min mormor arbetade som sjuksjöterska under den tiden och via den här boken har jag verkligen kunnat sätta mig in i hur hennes vardag kanske delvis såg ut, särskilt då boken är väldigt rik på detaljer. Dessutom känner jag igen en hel del från mitt eget arbete inom vården vilket gör att den för mig känns väldigt aktuell. 
     Utöver det fäste jag mig vid de vackra personporträtten, alla i olika åldrar (vilket ytterligare ökar läsarkretsen) och med olika förutsättningar och framtidsdrömmar. Det där med framtiden blir väldigt påtagligt i texten eftersom den utspelar sig under polioepidemin i Sverige och det gick verkligen under skinnet på mig hur mycket en sjukdom kan förstöra ett liv. 
     Det enda negativa var språket som för mig kändes lite för enkelt. Jag tycker om långa, vindlande meningar med lika långa ord, när författaren leker med nya formationer och texttyper. Men jag skulle absolut rekommendera den till de som tycker om böcker som är lätta att komma in i och lätta att relatera till. Det är dessutom en nypåbörjad trilogi och jag väntar spänt på andra delen så jag kan få reda på hur det kommer gå med alla kära karaktärer!
 
//L
Kultur, Linda | | Kommentera |

Paket en helt vanlig onsdag

De här senaste dagarna har bara bestått av plugg, plugg och plugg vilket innebär att sitta inne hela dagarna med näsan i böcker så till den milda grad att jag har fått tillbaka mitt ryggont som jag fick förra året när jag jobbade. Jag vet. Det är sådan medelåldersvarning på det, men samtidigt måste jag säga att förslitningsskador inte är att leka med! 
 
Hur som helst, allt medan snön lade sig tjockare och tjockare på marken igår läste jag om mina klerker och adelsmän när plötsligt ett paket damp ned i brevlådan. Då det alltid är spännande med paket skyndade jag mig genast för att öppna det. Väl i min hand förstod jag dock att det inte var någon överraskning eller beställning som jag hade glömt bort utan bara helt vanlig kurslitteratur. Menmen.
 
När de är inslagna i fint brunt papper blir upplevelsen desto bättre!
 
Det var den här eminenta boken som till slut hoppade fram ur all inslagning. Bland annat innehåller den verket Den unge Werthers lidanden av Goethe som jag har varit sugen på att läsa länge! Jag menar, bara titeln spår ju någonting hjärtskärande, just vad jag är svag för!
 
 
Det var heller inte helt otrevligt när den här trillade in med posten dagen innan, föga förvånande kan jag säga att jag redan har tittat färdigt på alla avsnitt så nu är det bara att vänta på julspecialen som kommer när den kommer - den fanns inte på lager!!
 
//L
Allmänt, Linda | | Kommentera |
Upp