I Sandsjön dör sommarens lyckliga sol en sista gång

Klockan är halv tolv, jag är på Sara och Olivers avskedfest till sommaren ute i deras stuga med 20 andra personer från spridda delar av landet. Jag ligger i sängen. Har redan bytt om till sovt-shirt och ockuperat plats för natten. Jag är trött. Jag ska sova.
 
Utanför spelar de Raymond & Maria, Martin Svensson, Nordman och Markoolio. Skrålar i öl, vin, Kapten Morgan och plastglas välter över saker som inte har spill-vänliga färger.
 
Sommarens enda riktiga hemmafest. Jag som gillar hemmafester så mycket. Jag är (och har genom kvällen varit) nykter.
 
Nu skrålar de "Lillebrooor, bli aldrig som jaaag" där ute. Och jag glider snart in i sömnen. Om 20 min är sommaren slut, månaden september. Jag har varit i Paris, Grekland, träffat nya människor och fått jobb.
 
Kvällen sammanfattar sommaren rätt bra. Så mycket potential, så många anledningar att kunna säga "Sommaren 2013, det var den bästa någonsin!".
 
Ändå ligger jag här och tänker på den där veckan i Borlänge 2011. Peace & Love. Den bästa, någonsin.
 
// Catrine
| | Kommentera |

I byn där handelsmän förr gick iland

Det blåser i Halland.
 
Solguden valde att stå oss bi, då regnet som härjade under förmiddagen slutade när vi åt panerad torsk och den fuktiga asfalten började torka. Men vattenpölarna är svårbesegrade och vinden kämpar förgäves; de skapar bara svallvågor, får dem inte att svämma över. 
 
Jag tänkte att det skulle bli som en oas här, att jag skulle kunna skriva. Ha! Dagdrömmerier, säger jag bara. Dagdrömmerier.  
 
Men hur skulle vi överleva utan dem, så säg? 
 
Må gott,
//L
| | Kommentera |

You can't keep a secret, but you keep a diary anyway

Mitt skolvana huvud har ännu inte riktigt vant sig vid dagarna från 8-5, trots att detta sista år i det grundläggande skolväsendet på många sätt liknat arbetsdagar.
   Den största skillnaden är också den bästa; jobbet stannar på jobbet. Kanske är det just därför som jag finner det berättigat att falla i dvala av trötthet varje dag när jag kommer hem? För att jag vet att jag inte har någonting annat som behöver göras. Jag faller ned i soffan och låtertv:n spela mina bästa filmer och serier. 
 
Nåja, det finns alltid saker som kommer upp och som ska göras, men de har ingen plats här i denna, kanske aningen förskönade redogörelse av min dag. De hör inte hemma här. 
 
Istället:
Filmtips för kvällströtta livsnjutare
- Anna Karenina
-Django Unchained
-KickAss
-Seeking a friend for the end of the world
-Eternal sunchine of the spotless mind
 
Låtar för dig som blir trött av hösten...
-Utkast till ett brev /Lars Winnerbäck
-Who wants to live forever /Queen
-Valentine /Fiona Apple
-Music to hold hands to /The Lucksmiths
-Bitten /Patrick Wolf
 
...och för dig som vill ge alla sådana ouppfostrat otrevliga känslor en rejäl käftsmäll rekommenderas:
- Soundtracken till Django Unchained och KickAss, riktigt bra för sin genre.
 
Jag har ju sagt att det lider mot höst, och det kunde inte ha kommit mer lägligt.
 
Må gott
//L
Linda | | Kommentera |
Upp